Ivo Stomp

‘Just do it’ – Een bekende slogan van een bekend sportmerk die op mijn lijf geschreven is. Want om een project tot een succes te maken is er, naast een goede voorbereiding, zeker ook durf nodig om ‘gewoon’ te beginnen. En onderweg snel te leren van eventuele fouten.

Ik heb ruime internationale ervaring met het managen van complexe ICT-projecten bij zowel de rijksoverheid als in de commerciële sector, waaronder banken, verzekeringsbedrijven, e-commerce betaaloplossingen, trust en telecommunicatie. Het is altijd weer boeiend om met een team, in een omgeving met diverse stakeholders, goede service te bieden aan klanten. Als senior project- en programmamanager heb ik de laatste jaren complexe projecten gemanaged. Door mijn affiniteit en ervaring met ICT, ben ik goed in staat te communiceren met eindgebruikers en technici. Ik heb veel ervaring met grote (internationale) organisaties waar goed stakeholder management essentieel is. Het managen van deze belangen, in een dynamische omgeving, is wat project management uitdagend en interessant houdt voor mij.

Bij mijn remigratie naar Nederland (vanuit Curaçao) ben ik in de markt op zoek gegaan naar een organisatie die groot genoeg is om bij grotere organisaties binnen te komen. En klein genoeg om zelf, in het geheel, een bijdrage van betekenis te kunnen leveren. De keuze is op Bauhaus gevallen. De business principes van Bauhaus sluiten goed aan bij die van mij. Het is een plezier om met gelijkgestemden samen te werken aan opdrachten die echt waarde toevoegen voor de klanten.

Voor Bauhaus werk ik als projectmanager voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de migratie van de diverse datacenters naar een nieuw centraal datacentrum. Dit project is onderdeel van een rijksbreed programma om alle datacenters van de overheid te consolideren naar 4 datacenters. Omdat het meestal bedrijfskritische applicaties betreft, vraagt dit een nauwgezette aanpak. De applicatieportefeuille is eerst getransformeerd naar de meest recente versies van besturingssystemen en applicatiesoftware. De migratie naar het nieuwe datacenter kan hierdoor op basis van virtuele ‘lift and shift’ plaatsvinden. Dit is een zeer uitdagende klus waarbij we met meerdere Bauhaus collega’s met de klant samenwerken.