“Door saaie taken te automatiseren kan de creativiteit in de dagelijkse werkzaamheden weer de boventoon voeren.”

Passie voor het vak, een prangend vraagstuk en een flinke dosis ambitie. Dat is van waaruit Koen Huijbens, Arthur Beverloo, Bastiaan van Schijndel en Florine Elskamp IT Rebels zijn gestart.

Wat doet IT Rebels en hoe is het bedrijf ontstaan?

“Wij maken softwarerobots met gebruik van het Microsoft Power Platform. Dat is het low-code platform van Microsoft, bestaande uit Power BI, Power Automate en Power Apps.

Onze softwarerobots automatiseren herhalende werkzaamheden, die vaak als saai of frustrerend worden ervaren. Door deze saaie taken te automatiseren kan de creativiteit in de dagdagelijkse werkzaamheden weer de boventoon krijgen.”

“En hoe IT Rebels is ontstaan? Leuke vraag! Het is ontstaan doordat ik zelf tijdens mijn werk veertien keer dezelfde dataset moest exporteren van het ene systeem, en het vervolgens moest importeren in het andere systeem, om zo de data te kunnen analyseren. Ik merkte dat ik hier een oplossing voor wilde bedenken en ben zo in aanraking gekomen met het Microsoft Power Platform. Vanuit deze en vergelijkbare ervaringen is het idee van IT Rebels ontstaan. Samen met mijn compagnons Arthur en Bastiaan zijn we de verschillende klantvraagstukken gaan aanpakken. We merkten dat de vragen van klanten anders zijn, maar de technische oplossingen vergelijkbaar zijn. Dit resulteerde in een set standaard softwarerobots die data volgens vaste patronen kunnen verwerken.”

Hoe is het om vanuit de Bauhaus Group te ondernemen?

“We zijn jong en ambitieus, dus het is enorm fijn dat wanneer onze ervaring tekortschiet, we op de expertise binnen Bauhaus kunnen terugvallen. Om de inzet van de robots zo goed mogelijk aan te laten sluiten op deze processen, is het belangrijk om de context van een proces te begrijpen. Deze context wil ons eigen kennisniveau nog wel eens overstijgen. Wij zijn experts in het Microsoft Power Platform maar niet in onderwerpen als Application Life Cycle Management, Kubernetes of programmamanagement. Het is daarom ontzettend waardevol om de senioriteit van Bauhaus achter ons te hebben zodat zij deze kennis kunnen inbrengen.”

Wat voor projecten hebben jullie zoal gedaan?

“Ons meest recent opgeleverde softwarerobot is die voor ASML. Voor hen hebben we het aanvraagproces voor budgetten gestroomlijnd. Het verwerken van de budgetaanvragen was tot voor kort veel herhalend en handmatig werk met een Excelsheet. Na de implementatie van onze software robot is het aanvraagproces geautomatiseerd, waardoor de manager met één druk op de knop aanvragen kan goed- of afkeuren. Deze aanvragen worden ook direct verwerkt in de administratie. Nadat het gemak dat de softwarerobot met zich meebracht zichtbaar werd in de initiële regio, is het wereldwijd binnen ASML geïmplementeerd.”

“Het gaat dus de goede kant op. We zitten met veel mensen aan tafel waar we onze kennis mee delen en verbreden. Doordat wij onze diensten als abonnement aanbieden, maken we inzet van technologie toegankelijk voor iedereen. De transparante maandelijkse kosten en de duidelijk uitgeschreven opdrachtomschrijving maken het voor de klant heel tastbaar. Het is erg leuk om te zien dat mensen echt enthousiast worden van de oplossingen die we neerzetten.”

Wil je meer weten over IT Rebels? Lees de ASML case study of neem contact met ons op!

Leave a comment