”Wij leveren duurzame, moderne intent-based netwerkdienstverlening. Dat doen we door slim om te gaan met de allernieuwste technologieën en die toe te passen op bestaande apparatuur.”

Na het kijken van ‘A Life on our Planet’ en ‘The Social Dilemma’, wilden Michael Ataman en Rob Visser hun werk zodanig inrichten dat ze een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Het leidde tot de oprichting van ncubed, waarmee ze zoveel mogelijk verspilling van netwerkapparatuur willen voorkomen.

Wat voor diensten levert ncubed?

Michael: ”Wij leveren duurzame, moderne intent-based netwerkdienstverlening. Dat doen we door slim om te gaan met de allernieuwste technologieën en die toe te passen op bestaande apparatuur. Hierdoor voorkomen wij onnodige verspilling. Het vervangen is kostbaar, niet duurzaam en vaak helemaal onnodig. Dit zorgt ervoor dat onze klanten die investering voor andere zaken kunnen gebruiken.”

Hoe gaan jullie dat doen?

“Ons uitgangspunt is dat we alleen vervangen wat nodig is. We kijken eerst wat er is en hoe we het kunnen hergebruiken en optimaliseren. Als de functionaliteit ontbreekt, vervangen wij alleen de componenten die nodig zijn. We gebruiken leveranciersonafhankelijke software waarmee we de intelligentie van het netwerk in code omzetten en de nieuwste functionaliteiten toepassen.”

Hoe is het idee voor ncubed ontstaan?

“Door het kijken van ‘The Social Dilemma’ en vooral ‘A life on our Planet’, wat de witness statement van David Attenborough is. Daaruit is een quote mij bijgebleven: “Don’t waste electricity, don’t waste paper, don’t waste food. Live the way you want to live, but just don’t waste.” Het zorgde ervoor dat we gingen kijken naar hoe we dit in ons dagelijkse werk konden toepassen zonder concessies te doen aan kwaliteit. Na veel avond- en weekendwerk heeft de Bauhaus Group ons een kans gegeven om van dat idee een apart bedrijf te maken. Dat was zo stoer. Die kans hebben we gewoon benut!”

Met welke projecten zijn jullie momenteel bezig?

“Wij hebben onlangs een aanbesteding gewonnen en daarvoor zijn we volop bezig met een transformatieproject om het netwerk intent-based te maken. Verder zijn we met diverse projecten bezig die geautomatiseerd inzicht geven in hoe secuur en uniform netwerken zijn. Omdat we zien dat onze aanpak aanslaat, stoppen we heel veel tijd en energie in onze klanten. De positieve feedback die wij van onze klanten krijgen is een fijne beloning.”

Wil je meer weten over ncubed? Neem contact met ons op!

Leave a comment