Nieuwe klant: Medux

Recent toegevoegd aan de Bauhaus klantenportefeuille is Medux, Nederlands marktleider in hoogwaardige zorghulpmiddelen en -diensten. Bauhaus gaat voor Medux haar IT voorzien van moderne, toekomstbestendige automated managed services op infrastructuurgebied; het fundament onder de digitale transformatie van Medux.

Onderdeel van de nieuwe Medux IT-backbone is dat de infrastructuur van datacenters naar de cloud wordt gebracht en het netwerk, de infrastructuur en de werkplek software-defined worden gemaakt. Ook wordt er ingezet op een overgang van G-suite naar Office 365 en Azure Virtual Desktop, geprovisioned vanuit de cloud. De verwachting is dat het gehele programma een jaar gaat duren. In de tussentijd heeft Bauhaus de verantwoordelijkheid voor het beheer van de bestaande Medux IT omgeving al op zich genomen.

Natasja Lucas, programmamanager bij Medux:
“Het programma is in vier onderdelen opgesplitst waar weer allerlei deelprojecten onder hangen. Het eerste deel is de datacentermigratie: van on-prem naar de cloud. Het tweede stuk bestaat uit de nieuwe werkplek, waarbij aan de slag wordt gegaan met de Virtual Desktop. Daardoor gaan we van G-suite terug naar Microsoft, en is er dus ook sprake van een platform wijziging. Het derde domein is connectivity, waarbij we inzetten op een open domein om het netwerk te verbeteren. En als vierde onderdeel hebben we telefonie; het aansluiten van telefonie op de werkplek.

Per 1 september is Bauhaus volledig in de lead om de IT-infrastructuur van de oude leverancier over te nemen, te moderniseren, te beheren en te onderhouden. De eerste applicaties zijn inmiddels gemigreerd naar de Azure Cloud, dus het startschot is officieel gegeven en de eerste resultaten zijn geboekt. De komende maanden ligt de focus op Exchange migratie.

Waar Bauhaus zich in onderscheidt, is dat zij volledig ontzorgen. Er is vanaf het eerste begin hard en zeer constructief gewerkt. We doen het echt als een team en dat is denk ik hetgeen dat dit succesvol gaat maken; we nemen een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Bauhaus adviseert ons op zeer deskundige wijze om naar een nieuw level van volwassenheid te gaan op IT-gebied. De manier van werken sluit ook heel erg aan bij de filosofie van Medux. De samenwerking die we met Bauhaus ervaren is ook wat wij met en voor onze klanten doen: naadloos op elkaar aansluiten, naast elkaar staan en op die manier met elkaar meedenken. Dan bereik je samen meer.”

Benieuwd naar wat Bauhaus ArtITech voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Leave a comment