practices /

Organisatiestrategie, Governance & Compliance

Organisatiestrategie, Governance & Compliance

Organisatiestrategie, Governance & Compliance

 

De wereld verandert snel en stelt steeds hogere eisen aan de levering van IT-diensten. Dit vraagt om een sterke IT-visie en een heldere IT-strategie, waarbij stoutmoedig de grenzen opgezocht worden. En dit vraagt om een integrale governance structuur die stimuleert en faciliteert, waarbij gebruikers en medewerkerstevredenheid, snelheid en flexibiliteit, inzicht en leiderschap relevant zijn.

De mate waarin de bedrijfsvoering IT-gerelateerd is, zal de komende jaren toenemen tot zeker 85%. Levering van IT-diensten vanuit de eigen IT-organisatie is allang niet meer vanzelfsprekend. Clouddiensten worden rechtstreeks vanuit de business afgenomen. Governance en compliance zijn daarbij vraagstukken die steeds belangrijker worden.

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de levering van IT-diensten. Door de interne organisatie, maar ook door klanten of externe partijen als toezichthouders en controleurs. Hogere eisen aan beschikbaarheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid, gebruikersvriendelijkheid, snelheid van levering en aan de samenwerking tussen de business en IT. En dat tegen steeds lagere kosten.

Om mee te kunnen blijven draaien, zal de IT-organisatie haar werk anders moeten organiseren. Voor een heldere IT-strategie, afgestemd op de organisatiestrategie, stoutmoedig de grenzen opzoeken. Wat zijn de ontwikkelingen in de IT-markt? Waar ligt ruimte voor eigen innovatie? Hoe kun je met IT stimuleren en faciliteren, zonder te beperken? Bauhaus ArtITech helpt haar klanten met het formuleren van sterke IT-visie en met het bepalen van een heldere, passende strategie.

De wens de organisatie te faciliteren en stimuleren moet terugkomen in de governance structuur. Bauhaus ArtITech helpt met het ontwerpen van die structuur, aansluitend op wensen van interne en externe partijen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Gebruikers- en medewerkerstevredenheid als randvoorwaarde voor succes;
  • Aanpassing van processen en methodes, inrichting van samenwerkingsverbanden of ondersteuning met technologische middelen t.b.v. een hogere snelheid van levering en meer flexibiliteit van IT-diensten;
  • Creëren van inzicht in de werking én de positieve uitwerking van de IT-functie, bij zowel het management als bij IT-afnemers;
  • Ontwikkeling van leiderschap

Onze specialisten

Neem contact op