practices /

Architectuur

Architectuur

Architectuur

 

Elke verandering begint met een idee, een visie op de wereld. Of het nu gaat om het introduceren van een totaal nieuw concept, een uitbreiding van bestaande producten en diensten of een organisatorische wijziging. Een idee dat het waard is gerealiseerd te worden. Flexibel en toekomstvast, passend bij de dynamiek van deze tijd.

Bij Bauhaus ArtITech geloven we dat IT-architectuur vooral functioneel moet zijn en in dienst moet staan van de gebruiker. Wij geloven in een betere omgeving voor mensen. Dat kan met behulp van IT bereikt worden. Een IT-omgeving die makkelijk in het gebruik is, mensen inspireert en helpt doelstellingen te behalen.

De organisaties waarin we werken zijn nooit af. De omgeving blijft veranderen, het ecosysteem waarin we ons bevinden evolueert. De organisatie verandert steeds mee. We ontwikkelen nieuwe business modellen en willen meerwaarde leveren met digitale diensten en data analytics. In dit informatietijdperk is een slimme inzet van IT essentieel voor succes.

Digitale diensten worden steeds belangrijker. Door digitalisering vervagen de grenzen met klanten en leveranciers. Innovatie ontstaat niet alleen binnen de muren van de organisatie maar ook in cocreatie met externe partijen. Er ontstaat een wereld van netwerken. Een flexibel bedrijfsmodel en een flexibele informatiehuishouding zijn dan van levensbelang.

Bauhaus ArtITech helpt haar klanten op basis van idee en visie een passend architectuurontwerp te maken en begeleidt de implementatie. Van het invoeren van nieuwe business modellen tot het slim inzetten van IT. Bauhaus ArtITech baseert haar architectuurontwerpen op het ‘Bauhaus Triple i model’:

  • Inspireer: geef vorm aan het idee, maak het visueel en durf te veranderen;
  • Innoveer: innoveer op basis van strategische sessies, collaboratie, co-creatie en slimme IT;
  • Integreer: zorg ervoor dat het ontwerp in de organisatie verankerd wordt.

Op het gebied van Architectuur heeft Bauhaus ArtITech de volgende proposities:

  • Architectuur van de digitale onderneming
  • Architecting change
  • Privacy Risk assessment
  • Architectuur QuickScan
  • Technische Referentie Architectuur

 

Lees ook onze blog: Hoe behaal je succes met een Technische Referentie Architectuur

 

Onze specialisten

Neem contact op