Digitale transformatie

Bauhaus ArtITech sprak in deze tijd van digitale transformatie met een aantal businessmanagers over hun uitdagingen. Organisaties veranderen wezenlijk door nieuwe technologische mogelijkheden. Tegen welke uitdagingen lopen deze managers aan?

  • Verbinding tussen medewerkers

In het veranderingsproces wordt zowel het ‘meekrijgen van traditionele medewerkers’ als het ‘open staan van nieuwe medewerkers voor al aanwezige expertise’ als uitdaging gezien. Hoe kun je de verbinding tussen mensen effectief tot stand brengen?

  • Absorptiecapaciteit van mensen

Bij alle veranderingen in de organisatie, wil je mensen blijven meenemen. Wat kunnen mensen aan, wat is hun absorptiecapaciteit?

  • Samensmelting tussen business en IT

De traditionele IT-afdeling is soms niet eens meer nodig om wensen van de business te realiseren. Ontwikkelaars krijgen meer ruimte voor die aspecten waarmee de organisatie zich echt onderscheidt. Hoe kun je de hernieuwde samenwerking tussen business en IT goed vormgeven?

  • De verbinding met de klant

Digitalisering biedt organisaties nieuwe mogelijkheden om waarde voor klanten te creëren en zo klanten te overtuigen voor de organisatie te kiezen. Hoe kun je het als organisatie iedere dag net weer iets beter doen? Spelen deze uitdagingen ook bij Nuon, die met de ambitie van klanttevredenheid en klantbeleving de consument voor zich wil winnen in de strijd met de concurrentie?  Of in de Rotterdamse haven, die de slimste haven ter wereld wil worden? Lees het verslag van onze Vision Dinner waar Port of Rotterdam CFO Paul Smits over zijn ambitie vertelde.

Download het verslag "Port of Rotterdam"

Om als organisatie ook in de toekomst succesvol te blijven moeten bedrijven innoveren. Aanpassing van business modellen en inzet van digitale strategieën zijn de nodige stappen in het veranderingsprocess. Meer informatie over digitale transformatie, onderzoeksrapport en whitepaper over Digitale Strategie vind je hier.

 

 

Leave a comment