Gaat u mee op reis naar de Hybrid Cloud?

Geniet van de voordelen van de publieke infrastructuur, maar bepaal zelf de route.

Op reis gaan vergt, in de meeste gevallen, veel voorbereiding. De laatste werkzaamheden afronden op het werk, eventueel overdracht van lopende zaken en dan nog de planning van de vakantie. Het doel van een vakantie is optimaal genot en ontspanning. Lekker bijtanken om er na de vakantie weer fris tegenaan te kunnen.

De reis naar een hybride cloud toont overeenkomsten met de voorbereidingen van een vakantie. Cloud wordt gezien als een vorm van gemak en ontzorging. Maar net zoals bij een vakantie is ook voor een reis naar de cloud een goede planning en voorbereiding noodzakelijk.

Vakanties kunnen geheel verzorgd geboekt worden, zowel in de voorbereiding als gedurende de reis zelf. U kunt er ook voor kiezen om de gehele reis of een gedeelte zelf te regelen. Beide heeft voor- en nadelen. Nergens naar omkijken, met het risico dat uw wensen niet geheel vervuld worden of alles zelf regelen met het risico dat u iets vergeet of het plannen teveel tijd kost. Kortom, risico’s voor een geslaagde vakantie.

Waar een keuze voor 100% publieke cloud te vergelijken is met een volledig verzorgde groepsreis (gebruiksgemak van publieke infrastructuur, zonder dat de onderliggende techniek beheerd hoeft te worden), is de Hybride Cloud te vergelijken met een reis waar u zelf aan het stuur zit. In het laatste geval vindt er een transitie plaats naar een nieuwe omgeving die gedeeltelijk in eigen beheer is en gedeeltelijk in een publieke cloud afgenomen wordt. Aan deze transitie zijn de nodige risico’s verbonden en een goede voorbereiding is cruciaal voor het slagen van de reis.

Omdat de reis naar de hybride cloud niet jaarlijks gemaakt wordt, kom je tijdens de voorbereiding volop nieuwe aspecten tegen. Het is daarom verstandig om een partner in de arm te nemen die ervaring heeft met deze vraagstukken. Een reisbureau met specialisatie in de bestemming: Hybrid Cloud. Een gefaseerde aanpak, gebaseerd op standaard bouwblokken zorgt er voor dat deze reis succesvol en zonder onaangename verrassingen plaats kan vinden.

MatrixMind, Zusterbedrijf van Bauhaus ArtITech, heeft volop ervaring met het voorbereiden en maken van deze reis. Bent u klaar om te gaan?

 

Leave a comment