Vision Dinner | Digitale transformatie: de uitdagingen van het harmoniseren van Allianz-technologie

Digitale transformatie is niet alleen een technologische verandering, maar ook een culturele en zakelijke verandering. Het is een fundamentele transformatie van de klantervaring, bedrijfsmodellen en processen van een organisatie. Het doel van digitale transformatie is om nieuwe manieren te vinden om waarde te leveren, inkomsten te genereren en de efficiëntie te verbeteren.

Tijdens dit Vision Dinner gaat René Visser, Digital Transformation Lead bij Allianz Technology, in op de transformatie die zijn bedrijf doormaakt. Momenteel is de organisatie bezig met het consolideren, integreren en verenigen van de geografische afdelingen van de organisatie. Het doel is om lokale IT-diensten om te vormen tot een wereldwijd platform van gedeelde IT-diensten die synergievoordelen moeten opleveren. Daarnaast moet Allianz Technology een agile organisatie worden die haar focus verschuift van een projectmatige naar een klantgerichte aanpak. Het creëren van een uniform platform voor de Allianz Group moet wereldwijd leiden tot dezelfde hoogwaardige klantervaring. Tot slot deelt René zijn ervaringen met betrekking tot de lopende fusies en overnames en de disruptieve rol die de cultuur in de organisatie en de houding van individuen kan spelen.

Spreker: René Visser

René Visser is een ervaren leider op het gebied van IT en digitale transformatie. Voordat René bij Allianz Technology in dienst trad, heeft hij gedurende 29 jaar bij ING rollen vervuld in IT-leiderschap. Hij heeft agile organisaties gebouwd en geleid op het gebied van business, applicatieontwikkeling en IT-infrastructuur. Bij Allianz Technology, de IT-provider van Allianz Group, is hij verantwoordelijk voor de digitale transformatie van de organisatie. Het doel is om de organisatie te consolideren en lokale diensten zowel intern als extern om te vormen tot een wereldwijd platform, om zo de concurrentiepositie te versterken.

Gastheer & Moderator: Antoine de Wispelaere

De sessie wordt gemodereerd door Antoine de Wispelaere, directeur bij 90NORTH. Na de presentatie is er gelegenheid voor een open discussie met René, Antoine en de andere deelnemers.

Je bent van harte welkom om aan deze sessie deel te nemen en je kunt je hieronder aanmelden. Deze sessie wordt in samenwerking met Flevum georganiseerd. Deelname is vanzelfsprekend kosteloos.

AANMELDEN VIRTUAL ROUND TABLE

Vision Dinner | Digitale transformatie: de uitdagingen van het harmoniseren van Allianz-technologie, Utrecht of Amsterdam, 17.00 tot 20.30 uur, 8 maart 2022