Vision Dinner: Businessmodel innovatie bij Philips

Van hardware naar software company

Om snel in te kunnen spelen op de veranderende markt maakte het bestuur van Philips enkele jaren geleden de strategische keuze om zich primair op de gezondheidszorg te richten. Deze strategische heroriëntatie leidde ertoe dat Philips afscheid nam van zijn lichtactiviteiten. Daarmee transformeerde Philips zich naar een organisatie die zich met innovatieve medische technologie, informatica en dienstverlening op ieder facet van het zorgproces richt. IT speelt daarin een centrale rol.

 

Hans Koolen is Senior Director Cloud Sourcing & Commercial IT bij Philips. Hans is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de IT infrastructuur van Philips. Tijdens zijn presentatie laat hij u zien welke strategische overwegingen aan de hernieuwde focus van Philips ten grondslag hebben gelegen en welke rol IT daarin speelt: IT als enabler van business model innovatie. Centraal in zijn verhaal staat de journey van klassieke hardware producent naar een service company. Aan de hand van deze journey en middels concrete voorbeelden laat hij u zien hoe uw eigen organisatie zich kan herontdekken en welke stappen u kunt zetten om toekomstbestendig te zijn – en te blijven.

 

Aansluitend op de presentaties is er ruim de gelegenheid om met Hans en met de andere deelnemers, 15 directeuren vanuit de business en IT (cross-sectoraal), de dialoog aan te gaan. Deze dialoog wordt gefaciliteerd door Bert Meerstadt, Partner CMR Agency en voormalig CEO Nederlandse Spoorwegen.

 

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor dit diner op 28 mei 2019? Klikt u dan hier of mail uw NAW-gegevens, inclusief uw functie en mobiele telefoonnummer, naar corporate@flevum.nl onder vermelding van  ‘Vision Dinner 28 mei met Philips’.

Vision Dinner: Businessmodel innovatie bij Philips, Regio Utrecht, 17.30 tot 20.30 uur, 28 mei 2019