Open Haard Sessie: Reshape IT-Governance – De reis van Rijkswaterstaat

Op woensdag 3 april 2019 organiseert Bauhaus ArtITech opnieuw een Open Haard Sessie voor CxO’s en (IT) directieleden met als thema “Reshape IT-governance: de reis van Rijkswaterstaat″ van 18.00 tot 22.00 uur in kasteel Heemstede te Houten. Deze avond met diner staat in het teken van kennisdeling, intervisie en co-creatie binnen een klein select gezelschap in een comfortabele, gastronomische setting met een beperkt aantal genodigden.

Een landelijk dekkend IT-netwerk. Het outsourcingscontract loopt af, IT-regie is immature, we werken niet echt (echt niet) onder architectuur en zelfrijdende auto’s vragen een wezenlijk ander IT-netwerk, of niet? Zomaar wat ingrediënten voor een heerlijke smoothie. Wat is de juiste volgorde en samenhang van deze veranderaanpak? Wat is de juiste timing en dosering? Hoe zorg je dat je in een overheidsomgeving met sterke focus op belastinggeld toch innoveert en marktvergelijkbaar acteert? En hoe krijg en behoud je het vertrouwen van bestuurders om de blender aan te zetten en een overheerlijke smoothie te creëren en te serveren?

Henk Kroeskamp is IT-director van Rijkswaterstaat. Henk maakt ons vanavond deelgenoot van zijn dilemma’s, visie, course of action en de resultaten van deze veranderaanpak. Een boeiend reisverslag over de reshaping van IT-governance. Het hele verhaal vanaf de diagnose (Quick Scan) via de interventies (ontwerp, implementatie, borging) tot de expansion vanuit het netwerkdomein naar het datacenter- en werkplekdomein. Vanuit een strategisch IT-plan via de doelarchitectuur naar portfolio’s via een uiterst pragmatische en effectieve aanpak. Van traditioneel naar geautomatiseerd beheer- en exploitatie van het IT-netwerk. En uiteraard de aanpak en het verloop van het traject naar het vernieuwde outsourcingscontract.

Henk deelt graag zijn “van A naar Beter” op deze avond exclusief met zijn peers.  Welke lessen zijn er uit deze IT-veranderaanpak van Rijkswaterstaat te halen? Tussendoor is er maximale ruimte voor onderlinge interactie.  De ervaring leert dat deze Open Haard Sessies buitengewoon worden gewaardeerd vanwege de kleinschaligheid het besloten karakter en echte praktijkverhalen van peers.

We nodigen je hierbij van harte uit om op 3 april 2019 in kasteel Heemstede in Houten als onze gast deel te nemen aan deze exclusieve Open Haard Sessie.

 

Helaas is de Open Haard Sessie ‘Reshape IT-governance: de reis van Rijkswaterstaat’ inmiddels volgeboekt.

Hopelijk kunnen we je bij een van onze aankomende evenementen welkom heten.

Open Haard Sessie: Reshape IT-Governance - De reis van Rijkswaterstaat, Kasteel Heemstede, Houten, 18 tot 22 uur, 3 april 2019