De aanpak van Bauhaus

Visie | Functionele IT onzichtbaar maken

Kunnen we een wereld bouwen waarin mensen beter functioneren? Leuker leven? Ja, zelfs gelukkiger zijn? Dat te realiseren was de droom van Bauhaus-architecten rond de jaren 20 van de vorige eeuw. Architectuur moest naar hun idee vooral functioneel zijn. Het staat immers in dienst van de gebruiker, de mens. De huizen, meubels en voorwerpen van Walter Gropius, Mies van der Rohe en Le Corbusier bewezen dat het mogelijk was.

Nu, bijna 100 jaar later, is Bauhaus nog steeds een inspiratiebron, ook voor ons. Onze naam, Bauhaus ArtITech, is een eerbetoon aan de idealen van de Bauhaus-architecten. Ook wij geloven in een betere omgeving voor mensen. Een omgeving zo eenvoudig vormgegeven dat die nauwelijks opvalt, maar heel functioneel is. Mensen worden geholpen en raken geïnspireerd. Wij realiseren dat in de IT-wereld. Wat merkt u daarvan? Uw organisatie werkt door onze samenwerking met een zeer functionele, bijna onzichtbare IT-omgeving. Bij ons ontmoet u geïnspireerde medewerkers die klaarstaan om de pittigste uitdagingen aan te gaan. Nu. En in de toekomst.

Aanpak | Het proces, de technologie én de mensen

Wij geloven dat succesvolle bedrijven effectiever anticiperen op veranderende marktomstandigheden. Deze bedrijven onderscheiden zich door constante innovatie op basis van informatie. Zij hebben een sterke informatiebehoefte; nieuwe inzichten worden direct toegepast in de bedrijfsvoering. Business en IT zijn onafscheidelijk. Voor de bedrijfsvoering raken we steeds meer afhankelijk van informatie, daarbij moet er in de IT een goede balans ontstaan tussen standaardisatie en maatwerk.

De medewerkers van Bauhaus ArtITech hebben zeer veel ervaring in IT-management. Voor onze core business richten wij ons continu op de laatste ontwikkelingen in de markt. Een sterk veranderende markt met steeds nieuwe service providers, system integrators en bestaande partijen die hun portfolio veranderen, die fuseren of verdwijnen. Het meest belangrijk is echter dat IT altijd mensenwerk blijft. Voor het begeleiden van veranderingen van bestaande organisaties, is het essentieel dat te begrijpen. Het proces, de technologie en de mensen moeten met elkaar in balans zijn. Het management van onze programma’s is steeds gebaseerd op een integrale aanpak van deze drie pijlers. Veranderingen in technologie zijn niet los te zien van veranderingen in de manier van werken en in het gedrag van de mensen. Dat zijn wij ons bij Bauhaus ArtITech ten volle bewust.

Onze werkwijze karakteriseert zich door het werken met specifieke doelen en transparantie. In teamverband, samen met uw medewerkers realiseren we de benodigde veranderingen voor de transitie. Hierbij creëren we gedurende het gehele programma een lerende omgeving. Na afronding van het programma wordt daarmee de zelfredzaamheid en dus de continuïteit van de bedrijfsvoering gegarandeerd.