Wie zijn wij

De oprichters van Bauhaus ArtITech, Antoine de Wispelaere en Lex Deetman, zijn echte ondernemers. En dat merk je direct binnen ons bedrijf. Ondernemerschap wordt gestimuleerd en nieuwe initiatieven worden aangemoedigd. Dit resulteert in een dynamische organisatie die vrijheid hoog in het vaandel heeft staan.

Ondanks het feit dat we inmiddels met 80 hoogopgeleide en ervaren professionals werken, kennen we binnen Bauhaus geen hiërarchie. Dit leidt tot een unieke werksfeer waarin ‘persoonlijke agenda’s’ en ‘eigenbelang’ ons vreemd zijn. En dat is fijn!

En nee, intern is nog niet alles tot in de puntjes geregeld. Dat hoort ook bij een groeiende organisatie en daar moet je mee om kunnen gaan. De onmisbare processen en procedures zijn geborgd, met een pragmatische insteek.

Sportief staan we ook ons mannetje door met veel collega’s mee te doen aan de Dam tot Damloop, verschillende Mud Masters uitdagingen en aan de jaarlijkse beklimming van de Stelvio in Italië voor het goede doel; Stelvio for Life is een initiatief van onze collega Hans den Hartog.

Alles wat we doen, zowel binnen ons bedrijf als bij onze klanten, toetsen we aan onze 4 kernwaarden; Charmant Leiderschap, Echt in contact, Stoutmoedig en Scherpzinnig.

Wij geloven dat je deze eigenschappen nodig hebt om bij onze klanten het verschil te maken. Om echt iets te kunnen bijdragen en veranderen. Echt in contact staan met je collega’s, met onze opdrachtgevers en teams van onze klanten is essentieel om vertrouwen op te bouwen. Dat doen we op een charmante manier. Hierbij zijn we scherp op de te varen koers en is onze aanpak enigszins stoutmoedig: net even anders dan wat je verwacht. Alles met als doel om zowel binnen Bauhaus als bij onze klanten, écht dat verschil te kunnen maken.

Ons bedrijf is 1 januari 2011 opgericht om klanten te helpen met grote Transitie en Transformatie projecten op het vlak van Sourcing, Datacenter, Life Cycle Management (LCM) en Cloud. Inmiddels doen we meer dan dat. Strategisch advies, het inrichten van regie-organisaties en het implementeren van gedegen Governance & Compliance modellen behoren inmiddels ook tot onze core-competenties.

 

Hoe doen we dat?

We onderscheiden ons door te denken vanuit de business en haar klanten. We zijn pas klaar als het echt werkt en ook de komende 5 jaar blijft werken. Bauhaus collega’s onderscheiden zich door pragmatisme, passie en enthousiasme. We nemen empathisch ‘ownership’ voor de resultaten die moeten worden behaald.

We starten bij het uitvoeren van opdrachten voor klanten met het creëren van een integrale visie en een meerjarenaanpak. Met een natuurlijke charme proberen we samen met de opdrachtgever, de organisatie in beweging te krijgen. Problemen benaderen we op een stoutmoedige manier door verantwoorde risico’s te nemen. Wij werken graag met een Bauhaus team omdat we ervan overtuigd zijn dat we op deze manier eenheid kunnen aanbrengen tussen de verschillende disciplines bij onze klanten.

Ons DNA

  • Wij definiëren, bemensen en leiden transitieprojecten en -programma’s, integraal en volgens onze kernwaarden.
  • Wij beschikken over een grote domeinkennis op het gebied van IT-infrastructuur, de techniek, de processen, de mensen en de organisatie.
  • Alle Bauhaus medewerkers zijn veranderaars en hebben een actieve rol in het beter maken van de producten, diensten en de leefomgeving van onze klanten.

Onze missie

Onze missie is het verhogen van het innovatievermogen van ondernemingen, door ervoor te zorgen dat transitie- of verbeterprogramma’s op een succesvolle, beheerste en inspirerende manier worden uitgevoerd.

Onze visie

Programma’s zijn succesvol als ze onderdeel uitmaken van een langetermijnstrategie, geworteld zijn in de governance van het bedrijf, goed en assertief worden bestuurd en als er aandacht is voor de betrokkenheid en het welbevinden van de teamleden.

Practices

We hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van individuele Bauhaus collega’s en van ons team. Daarbij besteden we aandacht aan het doormaken van de juiste ontwikkeling van kennis, gedrag en ervaring. Dat doen we door ervaring te verzamelen binnen Practices. Ook opleidingen en certificeringen worden gestimuleerd vanuit het aandachtsgebied van een Practice. Daarnaast coachen collega’s elkaar op gedrag inzake leiderschap, consultancy vaardigheden en sociale vaardigheden. We hanteren een integrale benadering van persoonlijke ontwikkeling in een functie op de vlakken van techniek, aanpak en persoon.