Work-Life balans

Fit zijn werkt!

Het Nieuwe Werken is niet nieuw meer. Het is de standaard. We werken thuis. We passen onze reistijden aan. We hebben minder managers en meer verantwoordelijkheid. We bepalen zelf wanneer we werken. We zijn flexibel. Een van de voordelen van die flexibiliteit is minder stress over de Work-Life balans. Minder stress betekent een betere werknemer.

Bij Bauhaus geloven we dat als je sporten een integraal onderdeel van de Work-Life balans maakt, dat dit voor iedereen voordelen oplevert. Sporten helpt gedachten te sorteren en stimuleert ontwikkeling van nieuwe ideeën. Sporten gaat gepaard met gezonde competitie. Je moet doelen stellen en daagt jezelf uit om blijven verbeteren. Sporters zijn minder vaak ziek en gelukkiger in hun werk.

Bauhaus doet elk jaar weer mee aan meerdere evenementen zoals de Dam tot Damloop, Mudmasters en Stelvio for Life. Sport verbroedert. Sporten met collega’s zijn andere interacties met dezelfde mensen. Sport brengt je op andere locaties en in andere weersomstandigheden. Sport verhoogd je weerbaarheid en verbreed je horizon. Samen voor een doel gaan, is investeren in de relatie, wat het onderlinge vertrouwen vergroot. Door met elkaar te sporten staan we anders in contact met elkaar, Echt in Contact met elkaar.

Net zo als in onze Life Cycle Management programma’s, waar wij als Bauhaus onze klanten helpen met continue blijven onderhouden en verbeteren van hun IT omgeving, is sporten ook een continue proces. Je moet zorgen dat er een stevige basis ligt, die flexibel om kan gaan met de gevraagde verandering. Van on-premise naar de cloud, van hardlopen naar wielrennen, zolang de basis goed is, is de verandering slechts een nieuwe benadering naar hetzelfde doel.

Jij plant wanneer je sport, want jij hebt die verantwoordelijkheid. ’s Ochtends om op nieuwe ideeën te komen voor het probleem van gisteren. ’s Middags voor die extra boost tegen de after lunch-dip. Of ’s avonds om de dag samen te vatten en te verwerken. Door het slim te plannen, wordt je effectiever en productiever in je werk.

En zoals wel vaker: “Het motiveert als de baas het stimuleert!”

Leave a comment