Werken in een fabriek was nog nooit zo leuk!

Werken in een fabriek heeft een saai imago, denk aan de lopende band en die bekende uitspraak ‘je kunt elke kleur Ford krijgen die je wilt, als het maar zwart is’. Vandaag de dag is dat imago totaal onterecht! Dat bewijzen wij bij Bauhaus ArtITech. Hoe? Met de ‘Change Factory’!

Het uitvoeren van complexe IT-veranderprogramma’s is een van de dingen waar Bauhaus ArtITech haar klanten graag bij helpt. De manier waarop we dit aanpakken is uniek. Wij doen deze trajecten namelijk samen met de klant zodat wij ‘echt in contact’ zijn. Dit is een van de Bauhaus ArtITech kernwaarden, wij zien samenwerking als basis-ingrediënt voor succes bij het helpen van onze klanten.

Door gebruik te maken van de ‘Change Factory’ zijn wij in staat om een team te vormen dat op elke laag van de klantorganisatie (van programmamanagers tot specialisten) samen kan werken. In overleg met de klant worden op verschillende posities Bauhaus medewerkers in de organisatie geplaatst, om zo samen met de medewerkers van de klant één team te vormen. Het leuke hiervan is dat meerdere disciplines bij elkaar komen, en een creatief team ontstaat dat als een soort van mini-fabriek binnen de organisatie opereert. Natuurlijk stemmen deze teams onderling af om het Twix effect te voorkomen!

Het team dat ontstaat begeleidt alle veranderingen, en wordt hiermee in feite een ‘fabriek’ voor verandering. Geen saai lopende band werk, maar co-creatie waarbij de klant kennis inbrengt op gebied van processen, cultuur etc. Medewerkers van Bauhaus ArtITech brengen kennis, ervaring en tools in voor wat betreft de uitvoering van grootschalige programma’s en verandertrajecten. Hiermee zal de oplevering van programma’s en projecten, net als een productieproces in een fabriek, soepel en snel verlopen. Bovendien gaat de kwaliteit van het eindproduct omhoog, en kunnen alle leden hun creativiteit kwijt!

Werken in een fabriek wat nog nooit zo leuk! Het saaie imago is verleden tijd. Door met zijn allen in de fabriek te werken worden medewerkers van de klant meegenomen in de verandering, en draagt iedereen bij aan het resultaat. Onderdeel zijn van een team, de interactie, dynamiek, samenhorigheid, en werken naar een gezamenlijk doel, geven alle teamleden van de fabriek enorm veel energie en plezier in het werk. Hiermee bereiken zij het optimale resultaat. Dat wilt u toch ook!?

Leave a comment