The Bauhaus Startup Experience ‘The day after’

Voor 1 dag weg uit je dagelijkse omgeving. Even uit je ‘comfort zone’ gehaald worden. Best een opgave om dat in onze drukke agenda’s te plannen. Maar zo belangrijk om jezelf die tijd een aantal keren per jaar te geven.

De Bauhaus Startup Experience stond in het teken van het uitwerken, valideren en testen van een nieuw business idee van de deelnemers: een startup. Wat is eigenlijk de definitie van een startup?

“Een Startup is een tijdelijke organisatie op zoek naar een repeterend en schaalbaar business model.”

De echte startup vindt plaats in de eerste 2 fasen van onderstaand schema: het zoeken naar je klant en valideren van je business model. Na deze 2 fasen worden de eerste contouren van een bedrijf zichtbaar. Zeker na de ‘AARRR’-fase gaan de echt ‘startup’-ondernemers al weer op zoek naar hun volgende project.

160916-blog-bauhaus-blog-plaatje

Vandaag kwamen de deelnemers zowel met ‘B2B’- als ‘B2C’-concepten. Wat kunnen we creatief zijn als we uit die dagelijkse omgeving gehaald worden! Bij het pitchen van ideeën (in 1 minuut!) werden er in ‘no time’ 8 nieuwe startups geformuleerd, allemaal uit de koker van onze gasten. Modellen voor ‘Digitaal notuleren’, ‘Verzekeren per minuut & per use’ en ‘Het verkorten van de zorgketen door digitalisering’, om er maar een paar te noemen.

Iedereen werd enthousiast en sloot zich aan bij het team waar ze de meeste affiniteit mee hadden. Er waren 4 teams om de 4 meest aansprekende ideeën uit te werken. Vragen waren: Welke tools kun je hiervoor gebruiken, welke worden door de startups van vandaag gebruikt en hoe kun je ze toepassen in je dagelijkse werkzaamheden? ‘The Marshmallow Challenge’, ‘The MOM test’, ‘Customer conversations’, ‘Fischbowl presentations’, ‘Business Model Canvas’ en ‘Experiment Design’; er werd meteen van alles geroepen!

Het was actieve en warme (!) dag met zeer veel enthousiasme, goede samenwerking en met uiteindelijk 4 nieuwe business modellen die goed gepitcht werden in de fishbowl aan het einde van de dag. Heel waardevol om de dag op deze manier met onze relaties door te brengen, waarbij nieuwe contacten zijn opgedaan en mensen elkaar vonden!

 

Mark Butterhoff

Hugo van Wichen

Leave a comment